Brie flapjes

Wat zijn Brieflapjes, zoals de naam misschien al een beetje verraad is het even kort gezegd brie in bladerdeeg. Hieronder ga ik jullie uitleggen hoe je het maakt. Het is snel klaar, je hebt niet veel nodig, en het is superlekker! Zelfs als je niet een enorme kaasfreak bent net zoals ik!

Benodigdheden:

  • 1 Brie
  • 1 pakje (koopmans) bladerdeeg
  • Honing (optioneel)
  • Walnoten (optioneel)
  • Oven
  • snijplank
  • bakplaat
  • vork
  • mes

Hoe maak je de brieflapjes:

  1. Pak de bladerdeeg, leg ze uit op een snijplank zodat de plakjes kunnen ontdooien. Als de plakjes ontdooit zijn snij je ze doormidden -Niet schuin, gewoon recht- zodat je 2 rechthoekige plakken hebt. Doe dit bij alle plakken. (tenzij dat je minder wil maken, maar we gaan er nu voor 20)
  2. Snij 2 plakjes van ongeveer een halve centimeter af van de brie en leg ze naast elkaar op het baderdeeg.

 

 

Ja, het plaatje is verschrikkelijk, maar ik had geen foto gemaakt, en zo is het duidelijker, haha.

3. Optioneel. Doe een scheutje honing over de brie heen, verkruimel 1 á 2 walnoten en strooi ze over de brie met honing.

4. vouw het bladerdeeg dubbel over de brie, druk met een vork (niet te hard) aan de zijkanten van het bladerdeeg zodat ze goed tegen elkaar aan blijven zitten. (zie hieronder het plaatje)

5. doe dit met alle flapjes, als dat is gedaan leg je ze allemaal op de bakplaat en zet je ze in de oven. In het algemeen klopt het dat je ze ongeveer 17 minuten in de oven moet doen, en elektrische oven moet op 225   °C en een Heteluchtoven op 210 °C. Maar kijk voor de zekerheid op je pakje met bladerdeeg want de tijd dat ze in de oven moeten en het aantal graden kan verschillen per pakje bladerdeeg. 

6. Haal de flapjes uit de oven als ze gaar zijn en laat ze even afkoelen, ik vind ze persoonlijk het lekkerste als ze nog een beetje warm zijn -maar niet gloeiend heet natuurlijk- maar ook als ze koud zijn, zijn ze heerlijk om op te eten.

Variatietip: In plaats van brie in bladerdeeg kun je ook brie op een stokbroodje leggen met walnoten en honing, dit hoeft maar heel even (ongeveer 5 minuten) in je oven maar je kan ze ook gewoon in een pan met een beetje boter bakken! Wij hebben thuis geen magnetron, maar ik denk dat het daar ook prima in zou lukken. Wij doen dit soms wel op de barbecue, ook dat werkt prima!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb